View Single Post
Old 02-09-2004, 09:33 AM   #6
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

svi pulsarovi kompresori mogu radit u sc modu, a od vst pluginova sidechain ima db-D dynamics processor 8), samo sto mi se ne svidja ideja da kontrabas stisava bas. a i obrnuto mi nije bas logicno. naravno, sve ovisi o produkciji, ali...

ja bi se malo igra sa eq-om na basu tako da mu srezem neke dominantne frekfencije u podrucju srednjih tonova. to se moze napravit sa nuendovvim eq-uom tako da ce pustit bas da svira solo (pazi da zvucnici ne budu previse pojacani), na prvom bandu suzit q na minimum i podignut band do plafona (+24db) i lagano setat u podrucju od 100 do 2000hz dok se ne cuje da se na odredjenoj frekfenciji zvuk toliko pojaca da pocne distorzirat. onda se ta frekfencija samo sreze za nekoliko decibela i rasiri se q (oboje po uhu i potrebi). tako bi napravit sa svakim bandom.
takodjer bi pogleda na spectrum analajzeru di je kontrabasu dominantna frekfencija i pokusa bi i tu bass malo ustipat.

virujen da ce nakon toga i kick doc vise do izrazaja, samo treba vodit racuna da bass i dalje zvuci 'prirodno' (ako produkcija to zahtjeva) - znaci nesmi se pretjerat. 8)