View Single Post
Old 28-08-2004, 07:49 AM   #18
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
Koliko muke oko veoma jednostavnog zadatka.... Ivane, komplikovan je meni taj Cubase, ovo se u Sonaru radi za 1. sec.

Recimo, ko ho?e? spustiti samo jednu notu, ne trebaju ti nikakvi editori... Samo desnim klikom mi?a klikne? na tu notu i izlazi ti prozor u kome joj odredjuje? visinu, velocitet, du?inu trajanja i sve ostalo ?to je definira.

A ako ho?e? npr. 240 takvih nota (kao ?to spomenu ovaj kolega gore) sve odjednom podi?i za pola tona isto tako je jednostavno! Samo mi?em nagazi? na odgovaraju?u tipku (na slici klavijature koja stoji u lijevoj strani) i pocrne?e sve note na toj visini koju si nagazio. Onda uradi? isti postupak i on ?e va?iti za sve markirane note.
8)
isto je na cubaseu, samo sto cubase ima jos milijun dodatnih opcija i mogucnosti. a to mi se i ne cini ko najjednostavniji nacin!!
recimo, imas li rjesenje u sonaru kako ces sve note 'c2' velocitija manjeg od 65, na cetvrtoj dobi takta transponirat za +3?! :roll:

e, takve i slicne oprecacije (mogu bit jako korisne kod bubnja i sl) u cubaseu se rade s lakocom.

bdv: i meni je trebalo puno da predjen iz cubasea vst u nuendo/sx. i danas placen za nekim editorima i stvarima na koje sam se bi naviknu, ali kad sve zbrojin ipak... 8)