Thread: HARMONIJA
View Single Post
Old 27-08-2004, 06:51 AM   #21
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Quote:
Originally Posted by Ivan
Quote:
Covek sam govori kako mu harmonije odradjuje izvestan lik, programiranje bubnjeva i basa drugi, itd...
Nije tako kao sto mislis ili si cuo pogresno !

Ako ti nesto treba oko harmonije obrati mi se ja cu ti pomoci vise nego taj program
Da, u pravu si, nije to sa tog cd-a, vec sam citao Milijev intervju u nekim crnogorskim novinama. Tacno je naveo naziv ljudi koji su radili odredjeni posao u pesmama. Ekipa mu se zove - Miligram.
A za ono drugo si mnogo vise u pravu. Verujem da bi ti mnogo bolje odradio takvo nesto nego program, onako mehanicki.
Naravno da nije tako i da je pomenuti Mili veoma dobar kompozitor a to znaci da harmonije poznaje koliko i svoje prste .. Ne znam da li ste upoznati da sam ja ove godine diplomirao na muzickoj akademiji i moram reci kVu da nije bas to pravilo da budes muzicki pismen i obrao si znanje , nazalost kod nas je situacija sarena , postoje ljudi inace masa mojih kolega skojima sam zavrsio koji rasturaju na papiru i teoriju ali jednostavno nisu sposobni kao kreatori muzike , i postoje oni koji jedva zavrse akademiju jer nece da vezbaju i da rade jer ih manje vise sve to interesuje ali koji su izvanredni kompozitori i sviraci . Ja sam zavrsio Akademiju i poznajem 7 generacija 3 starije dok sam bio prva godina i 3 mladje dok sam isao u cetvrtu godinu i nikog ama bas nikog nije interesovalo aranziranje i orkestracija koju sam ja rasturao u prvoj godini kod prof.Zorana Bozanica a zavrsio kod velikog maga Jovana Sajnovica (ima skoro 90 godina i jos uvek predaje na akademiji) .. Na akademiji se uce neke druge stvari koje i nemaju bas neke veze sa ovim poslom ali ipak moram priznati veeeeliku korist imam od znanja koja sam stekao pre svega iz orkestracije koja se bavi upoznavanjem svih instrumenara posebno,tehnike sviranja itd. Nazalost nisam mogao diplomirati iz tog predmeta jer nije postojao kao diplomski rad tako da sam diplomski radio iz Solfedja tema"Dvoglasni diktat sa upotrebom svih vrsta intervala"

Dakle , skolovanost moze ali i ne mora biti prednost u ovom poslu :roll: