Sve zavisi za koji stil muzike ti trebaju bubnjevi jer su onda tehnike veoma razlicite, kao i nacin sviranja, cak i uloga raznih delova bubnjeva se menja.
Nadji nekog lika koji ima bubnjeve i barata dobro razlicitm stilovima. Pocni od jednostavnog i klasicnog rock ritma, ono (nemojte da mi zamerate posto ne znam kako se kazu neki delovi bubnjeva na nasem, pa cu da mesam engleski i srpski

) bas bubanj+dobos+hi-hat, osnovni ritam. Posle osnovni ritam sa prelazima (tomovima) i crush. Kad dobro shvatis kako "funkcionise" rock ritam na bubnjevima (koji je po meni najlaksi i dobar za pocetak) kreni na neke malo komplikovanije stvari, tipa funk (gde hi-hat igra vaznu ulogu, dobos svira dosta kontra ritmova, bas bubanj cesto upada na kontru itd.). Sa ovim bi vec mogao bez tezih problema da pravis svoje ritmove ali ako bi hteo da se bacis na nesto bas tesko, kreni na juzno americke ritmove, tipa bossa nova (moze biti jednostavna ali i veoma komplikovana), brazilska batukada, salsa (dooosta komplikovano sa mnogo udaraljki) i na kraju, naravno najteze, jazz bubnjevi

po meni ubedljivo najtezi (sto se tehnike i feeling-a tice), ali kad dodjes do jazz bubnjeva bices vec doktor za ostale ritmove
Poz.