View Single Post
Old 21-08-2004, 09:12 AM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vai
Eone, ne znam da li sam te dobro razumeo ... znaci ti prvo uradis miks i tek onda radis kompresiju, ok, dotle smo se razumeli, ali posle toga kazes da ako izvrsis kompresiju, menjas zvuk (naravno) i tako mozes da zeznes miks ... ali kako da ga zeznes ako ga uopste ne radis :
Aj sad da se objasnim:

Ono sto ja radim je prvo EQ (ako treba), kompresija i obavezno "cistim" bas bubanj i dobos sa gate-om (mada je ovo "obavezno" relativna stvar, kad snimam jazz muziku uglavnom ostavljam i bas bubanj i dobos "prljav" zbog boljeg ambijenta) i tek onda radim miks kada znam da vise necu menjati zvuk sa nekim dinamickim procesorom ... i naravno posle miksa primenjujem efekte.

Ali svako ima svoj stil rada

SandRob ... covece, napisao si citav "recept" za miks eh kad bi jos svi mi imali toliko vremena pa da posteno odradimo miks. Da li si ikada slusao svoj master miks i u kolima, discman-u, za eventualnu probu miksa?

Poz.
Kompresujem na kraju, po postavljanju efekata, volume-a, eq-ova itd.

Zeznuces mix ako stavis kompresor pre nego sto si postavio efekte i eq-ove.
Znaci kompresor ide zadnji u lancu da izregulise glasnoce, ovo je moj stil i mislim da je najpravilniji.

Edit: uvek ali uvek slusam mix u kolima i na liniji ali nikada ali nikada nisam zadovoljan mixom