Quote:
Originally Posted by Shady
Hvala
imam nekoliko pitanja u vezi toga. Po?to ja radim u Sonaru 3. i ne poznajem Nuendo, zanima me da li se taj zeleni midi kanal nalazi negde u Nuendu ili ba? na Sample tank ma?ini (ako je na njoj, onda ja ne vidim taj zeleni kanal)
|
princip je jednostavan, traka koja je u nuendu (valjda i sonaru) na kanalu 1, i koja je povezana kao out na sample tank, ce svirati instrument koji si dodijelio u s. tanku na kanalu 1.
npr, zelim u cubase imati 4 trake i to na midi kanalima u cubase 1, 2, 3 i 4.
na 1 zelim staviti npr bas gitaru
na 2 harmoniku
na 3 akusticnu gitaru
na 4 flautu
sve te zvukove zelim da mi svira samo jedan pokrenuti sample tank, takodjer zelim da svaki od tih zvukova u audio mixeru, imam na posebnim kanalima, radi lakseg mixanja.
radim redom:
stvorim 4 midi trake u nuendu, dodjelim im midi kanale 1-4, a svima kao out 'sample tank vst instrument'.
zatim kliknem na jedno dugme, koje mi otvara sample tank.
u sample tanku tamo di su brojevi od midi kanala, kliknem na broj 1 (pocrveni), i zatim kliknem na out '1/2', nakon toga u folderima idem na bass/...npr soft fingered bass' prvi zvuk gotov, (i dalje smo u sample tanku) dalje radim isto,
kliknem na br 2 u midi sekciji, zatim na 3/4 u out, pa u folderima trazim harmoniku i kliknem na etnic/musette harmonika.
za 3 - acc gitaru odradim isto, out 5/6
za 4 - flautu -//-, out 7/8
ovo znaci da u jednom sample tanku (koliko ja za sad znam), mozes imati cak 16 instrumenata, ali ih mozes raspodijeliti na max 4 stereo out-a u mixeru.
Za Sonar nikad nisam cuo, tako da ti nista u vezi njega ne mogu reci.
Pozdrav