View Single Post
Old 26-07-2004, 04:00 PM   #24
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by perapera
Isto, ne mozes da izjednacavas iskrenu emociju i kvalitet (primetio sam da ti se omaklo). Postoji masa jako iskrenih, a u isto vreme i jako nekvalitetnih (da ne kazem glupavih) pesama... Dakle, ne bi trebalo da to bude jedan od osnovnih kriterijuma za ocenu kvaliteta necijeg dela.

Ako se slucajno desi da neko u tvojoj pesmi prepozna neku drugu, da li bi mu zaista zamerio da ti to kaze ili bi sebe mozda radije doveo u situaciju da to saznas od shiroke javnosti onog trenutka kada, recimo, izdash CD?

Da li bi ti zaista udarilo na sujetu da ti neko sugerise izmenu neke linije u pesmi samo zato shto smatra da bi pesma zbog toga ispala bolja?

Mislim, ako je takva situacija, onda se treba drzati iskljucivo sopstvenog suda i ne traziti misljenje od drugih.

Meni, recimo, uopste ne bi smetalo da prihvatim nechiji savet koji bi mi pomogao da od moje prosechne pesme nastane remek delo... Ali, naravno, necu sve savete i komentare da usvojim.
Ovdje ima nekih vrlo korisnih i pametnih misli... da da. Jer, upravo poanta je u tome - ako zelimo svoju glazbu lansirati na trziste, onda si ne mozemo dopustiti ostaviti nesto sto vecinu ljudi kopka... Ako poruka nije jasna (a poruka je razlog/uzrok neceg neuobicajenog u pjesmi) mozda to trebamo oblikovati tako da bude jasnije ili poruku prenijeti na drugi nacin.

Opet, s druge strane... ne treba zaboraviti na emotivnu kvalitetu pjesme.... jer taj dio je najteze zadovoljiti... za taj dio se ne mozemo potruditi - on dode il ne dode....
Ali i svi drugi aspekti glazbe su kompleksni i treba ih zadovoljiti ako od svoje glazbe zelimo (pokusati) zivjeti.

Evo vam nesto da se razveselite...
http://www.jannemecek.net/files/omi-MAIL.mp3
ANITA is offline   Reply With Quote