Thread: HOR
View Single Post
Old 06-07-2004, 09:40 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
meni se svidja i po jacini i po stereu, jedino malo reverbacija mi negde kratka na kosovu a negde kao da je duza
To je zato sto je kompozicija dugacka pa sam sekao i spajao delove da bi ste culi sve dinamicke delove koje sam izabrao .. znaci dobra je reverbacija a to sto cujes je seceno odnosno cela kompozicija je mnogoo duza .. Pravilo je bilo da hor peva 20% nize od maximalne dinamike i 20% vise od minimalne dinamike kako bi snimak ispao sto kvalitetniji znaci kada je dinamika velika bez pikova a kada je mala da sve lepo izadje ..

Quote:
I kao da mi je malo mutno
Ne bih se slozio .. svaka je kompozicija iste produkcije i istih frekvencija .. Imao sam problema sa mojim monitorima tipa odlicno slusanje koje ustvari nije dobro zna Pure o cemu pricam medjutim sve sam to sredio i monitori odlicno rade .. posto nisam bio siguran u njih jer je ovo ipak veliki projekat radi sigurnosti sve je ponovo preslusano na Tannoy system 800 i potpuno je isto odnosno tehnicki korektno kako bi rekao moj prijatelj Oggy

Quote:
Kao da horu fali basova - glasova, ne freq
HOru nije dodat bass jer po meni nije bilo potrebe , samo bih pokvario efekat koji sam dobio direktnim usnimkom .. kada je audio u pitanju postujem pravilo da je najbolja produkcija kvalitet samog usnimka .. ako se dobro usnimi potrebne su male nijanse za finalni efekat a kada se lose usnimi onda su muke i nezadovoljavajuci rezultat .. Sobzirom da nismo imali mogucnosti da vracamo hor nekoliko puta radi eventualnog boljeg usnimka mislim da je dobro ispalo ..

Quote:
Originally Posted by SandRob
a jesi pokusa snimit zbor sa dva mikrofona umisto sa 3, koristeci neku od stereo tehnika?
Znam da je pravilo snimati hor sa dva mic-a ali ponekad se ne treba pridrzavati pravila .. ovo je bio ogromni hor i to sa solistom .. treci mikrofon je postavljen namerno i ispostavilo se je to bila prava odluka u ovom slucaju..