View Single Post
Old 05-07-2004, 01:45 PM   #64
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Quote:
Originally Posted by purator
Quote:
Originally Posted by nixylive
Lakse mi je da se snadjem sa fizickim instrumentima jer odmah sve vidis na licu mesta sta valja sta ne, sta treba da se sredi i sl. a ovde na kompu klikni misem ovamo, klikni onamo, blokira bla bla bla i smuci ti se kompjuterska tehnika.
Majke mi pomislim da si retard kada procitam ovako nesto...nemoguce je da ti recimo na Nord Leadu znas da isprogramiras zvuk a na softverskom sintu ne. Ovo za klikni ovamo/onamo to je jedino moguce ako si prvi put ukljucio komp pa ti je to misterija.

E da, i kako ti to "vidis sta valja a sta ne" samo kod hardvera...zar ne treba da se slusa?!

I jos nesto, smuci ti se kompjuterska tehnika ako je ne optimizujes sigurno, zato pravac www.musicxp.net
Ja nisam bio dovoljno jasan. Ne mogu cak ni da sudim sta je bolje, a sta ne jer nisam toliko zasao u analogne sintesajzere pa da znam. U pravu je Purator kad kaze da sam video da Jarre/Vangelis to koriste. Razmisljam ako mogu oni, moze jos neko. Lako je sa kompjuterima postici efekte i sl. ali ajde kao stari majstori.

Drugo. Kad mi treba da uradim npr. fade moram da stelujem onu skalu i da se mlatim dok ubodem ono sto hocu. Da imam ispred sebe sintesajzer pa da sam odradim fade out radio bi to po sluhu. E sad, ne znam kod ovih naprednijih programa da li postoji da radis fade out dok ide pesma. Ja fade out radim u sound forge-u [pa mozda zato ne znam puno o tome.

Jane, pogledaj Jarre-ov Aero koncert onu pesmu sa Safri duom. Kod tebe je to na trecem disku 17. minut kad pocinje onaj deo sa onim, ne znam kako da se izrazim, npr. setajucim zvukom, pa kad Jarre preko miksete utisava, pojacava, menja boje i sl. Lakse je to uraditi uzivo nego sad sedni pa programiraj kompjuterom. Bar je meni lakse za neke stvari.

Nisam protiv kompjutera. Kazem , fala Bogu da postoje da olaksaju stvari, ali mislim da ne treba sad da se zalepimo za kompjutere i da izbacimo cak i klavijature iz upotrebe