:oops: Pedja izvini molim te, jednostavno sam bio prezauzet pa nisam nista napisao.
Ja jednostavno ne znam kako se mikrofon ispituje, ja se jednostavno vodim prema uhu, ali ima se sto reci, na primjer. Ja se prvi put susrecem sa "lampasem", pa nisam znao da se treba minimalno jedan sat predgrijavati. Sto me prvo iznenadilo, jeste, da je zvuk SCT-a 800 zaista kako ga opisuju, "topal". Nekako mekan. ja trenutno nemam predpojacalo, koristim se mixetom pa je vjerovatno moguce izvuci puno vise ako se snima preko predpojacala.
Sto se tice onog drugog SC-400, koji kosta samo 75?, sta da kazem. Mislim da je vrlo jeftin, nesto sam snomao i zadovoljan sam. Nisam koristio onaj BD-200, za snimanje sa pojacala, trenutno nemam uslove za to.
Ljudi pisu da je ovaj "lampas", koji je 8-10 puta jeftiniji od mikrofona "velikih" , veoma blizu kvalitetom svojoj vrsnoj braci, ja neznam, ali za 311? je sigurno jedan od najjeftinijih.
Ako neko ima konkretno pitanje i zna nacin da ja to ispitam, neka mi javi pa cu isprobati te javiti razultate.
Eto... :roll: