Quote:
Originally Posted by saki
svaka vam cast za odgovore ali reci ti vi meni koji kopresori da koristim koje firme imam dbx166 ili da uzmem plug inovi dali moze sa sx kad se usnivava vokal kad se podesava sinal snimka da se ukljuci kompresor da se cuje neka razlike pre snimanje u sx znaci pustim arangman a taj pevac kad proba da otpeva da u kljucim kompresor i koja je preporuka za podesavanje malo tacnije ako moze .hvala vam na pomoc
|
Ne mozes ovde dobiti takav odgovor koji ti ocekujes. Striktnih pravila u smislu: podesi ratio i treshold tako i tako a attack i release ovako...nema niti ih moze biti. Radi se o umetnosti u najboljem smislu te reci a ne o kovackom zanatu (nista protiv kovaca

). U suprotnom bi to mogao bilo ko da radi. Nauci napamet potrebne parametre i vrednosti i vozi burazeru, snimaj, miksaj, materizuj... ne ide i ne moze. Svako novo snimanje novi problem, novi izazov, nova pravila. Pokusaj sa Waves kompresorima kako ti je Eon savetovao i podji od osnovnih preseta za odredjene situacije (instrumente, vokal...) pa gde stignes :roll: Taj dbx166 daj prvom komsiji kog posebno mrzis jer ti u najboljem slucaju moze posluziti kao mikrofonsko predpojacalo ako drugog nemas ili kao mrsav limiter. Sto ljudi sto cudi, neko radi ovako neko onako, ja pri snimanju upotrebljavam samo limiter a kasnije u miksu sve ostalo jer tako imam uvek "izvorni" signal koji je neopterecen kompresorom, ekvilajzerom i deesserom pri samom snimanju.