Quote:
Originally Posted by ANITA
Uh.... bas si me inspirirao i na neki nacin opustio ovim informacijama. Znaci, potreban je "samo" novac da se sveukupno dobije savrsen produkt. Ali cekaj, sto znaci 600 E po materijalu? Materijal kao album ili kao jedna pjesma?!! I da li se mozes raspitati rade li mastering orkestralnoj glazbi?
Inace, ima li itko u Hr koga zaista cijenis po kvaliteti masteringa?
Hvala ti,
Anita
|
Oni rade mastering za sve i sva?ta. Cijena je za kompletan materijal, valjda se pretpostavlja 10-ak kompozicija, a mo?da i nije uvjet. Cijene su one koje ja dobijem, sad jeli to rezultanta ?este suradnje ne bih znao. Vlasnik studija s njima kontaktira ve? 7-8 godina, ja nisam osobno razgovarao. Al sve to nema veze, ljudi su u stanju napravit vrhunski. ?uje se ona dimenzija u snimci, da ju je dotakla neka ruka svjetskog studija i to je neupitno
?to se ti?e masteringa u hrvata, puno nas tu ne?to pomalo "?a?ka" ali sve iz hobija, avanturistike itd. Nemamo odgovaraju?i hardver ni softver, znanje se temelji isklju?ivo na iskustvu itd.
Nabavimo nekakve tutorijale, ali nitko nije lud poklonit svoj ?ivot u pdf formatu za 30 eura na netu, ?to se ti?e svjetskih mastering enginiera. Sve se da pro?itat u teoriji, ali se jo? nije pojavio netko da re?e kako postavit recimo limiter, kompresor i eq u to?an odnos i redoslijed.
A glede novca valjda i sama zna? da :
znanje + novac = ?ivot i ni jedno bez drugoga ne ?tima, pogotovo na zapadu.