Tonalino, da se razumemo jednu stvar. Ako mislis da sam imao nameru da te necim uvredim, gresis. Najiskrenije ti kazem, daleko od toga. Samo sam pokusao da ti kazem da DSP ipak ime svoje prednosti koje se ogledaju u preciznosti izrade i kvalitetu. Takodje sam hteo da potvrdim upravo tvoju pricu da su stvari pogonjene CPU-om isto jako dobra stvar, ali na zalost ipak nedovoljna. Mozda kroz koju godinu bude drugacije, ali sada je tako. Za sada su potrebne i jedna i druga stvar, a cak i to je malo i za neke stvari je potreban i externi hardware (cevni preamp, recimo tc finalizer i jos dosta toga). Naravno ne mislim da je potrebno bacati para na hardwerske samplere i slicne gluposti...
Elem, DSP stvarcice obicno rade veoma dobro, a da ne pricam o tome koliko znaci kada procesor pocne da se ponasa kao pretovarena mazgica usled VST opterecenja, a ti imas jos i DSP i mozes da uradis i ovo i ono ne opterecujuci dodatno procesor. Nikada dovoljno jak CPU za muziku
Sto se tice IR-1, ja ga imam i imam oba CD-a sa impulsima za njega. Odlican je! Iskreno receno nista znacajno u odnosu na SIR 1.005 i njegove impulse (mislim na ultimate reverb packove koje dosta ljudi sa foruma koristi), ali i SIR je takodje strava stvar. To ne znaci da je neki DSP reverb los, naprotiv, vrlo je pozeljno imati vise stvari na raspolaganju nebi li odabrao najbolju kombinaciju i mogao vise da experimentises.