View Single Post
Old 07-04-2004, 09:20 PM   #42
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

mozda prije 15-tak godina nisan treba kupit prvog 8 kanalnog analognog fostexa, nego san treba cekat da izadje adat?
mozda nakon toga nisan treba kupit 2 adata, nego san treba cekat da se konpjuteri usavrse? mozda nisan treba kupit pcm91 i koristit ga nekoliko godina... ili hardwarevski pult koji mi sad sluzi za ukras i "smijanje"? mozda nisan treba kupit ni konpjuter nego cekat... ne znan sto... ?

kad san proda lexicon nisan misli da cu sa powercoreom dobit "bolje" jeke, nego san racuna da cu dobit vise razlicitih jeka, kompresore (tc finaliser), amp simulator, eq-e, synthove... dakle, radilo se o kompromisu i o procjeni sto mi je potrebnije u tom trenutku, jer nisan ima novaca za oboje.
ko sto san reka, nisan se pokaja, jer mi je powercore puno korisniji i isplativiji.
dakle, ja nisan reka da su powercoreovi reverbi bolji od lexiconovih, ja samo govorim o svojim iskustvima i pokusavam ih podilit sa vama.
znam da nije tajna u dsp-u, jer da je tako onda mi powercoreov simulator urei-a zvuca jednako dobro ko uad-ov ili bi uad napravi jednako dobar (ili bolji) limiter od wavesa ali nije tako.

ipak, bi voli da mi netko objasni zasto timeworksov mastering comp ne zvuci jednako u native i dsp verziji, a radi se o potpuno istom pluginu?

kad su procesori bili slabiji radi san sa 2 pulsara, a kad im se snaga ucetvorostrucila, jednega pulsara san proda i umisto njegovog semplera poce san koristit speedsoft vsampler a kasnije kontakt.
znaci, ne mislin ni da je dsp "jaci" ili "bolji" od cpu-a.
stovise, odluci san prodat skoro sve pulsarove devicese, jer mi je cubase koncept puno drazi. medjutin, kad je routhing u pitanju tu za mene nema dvojbe i pulsara nebi minja za nijednu drugu karticu. ali neka i to bude "stvar navike".

uad-a san kupi jer san otkinu na njegov la2a i pultec i zato sto san pozeli pojacat konpjuter. isto vazi za powercore.

danas sa procesorom od 3 giga, pulsarom, powercoreom i uad-om imam poprilicno snage. kod koristenja pluginova uopce ne razmisljam o njihovom pogonu i koristim ih ovisno o potrebi, jedino mi se ponekad dogodi da mi pofali uadove snage i zbog toga bi, bez obzira na sve okolnosti, uze jos jednoga uad-a. ne pada mi na pamet minjat nacin rada.
dakle, nebi ceka ni sekunde, ali jebiga, ima stvari na koje je pametnije ulozit novac (nego na drugi uad), a to je u momu slucaju jedan dobar mic i preamp i tu se bar donekle slazemo

timeworksov reverb se meni uopce ne svidja, a od ir1 san odusta dok ne dobijem njegove originalne impulse. dosta san se igra sa njime i impulsima koje imam, ali uglavnom ne dobijan zeljene rezultate, pa se na kraju uglavnom odlucim za powercore, uad, pulsar ili spinaudio roomverb m2... ali to je vec stvar ukusa.
kod klapske produkcije koristim SIR, jer iman jednu jako lipu crkvicu.

inace, wavese i sam koristim, ali vrlo, vrlo malo. 3 plugina: l2, maxxbass i doubler. ostalo san uninstalira, sto ne znaci da su wavesi losi. nisu, ali za njih imam alternativu.

vidim i sam da se native razvija. neki dan san proba sonalksisov kompresor i vise ga ne ispustam iz ruka, narocito u masterizaciji, ali ipak nije mi jasno kako native mogu bit isplativi(ji)?
znan puno ljudi koji imaju uad-e, powercore-e, pulsare i kupuju njihov software (ja san kupi sve sto je ua izbaci) i mnogo toga od cw-a.

znam mnoge koji su isto govorili kako su wavesi zakon a danas imaju 3 uad-a i powercore u kopjuteru, ali ne znan bas nikoga ko je kupi wavese u native verziji, pa se ne mogu otet dojmu da ih se glorificira prvenstveno zbog cinjenice sto su "besplatni". :roll: