View Single Post
Old 07-04-2004, 07:00 PM   #39
Anonymous
Junior Member

Ocigledno presipamo iz supljeg u prazno. Nisam ja ni tvrdio da je ovo ili ono bolje i to bas iz razloga sto su ukusi vrlo razliciti. Ti se na primer odusevljavas halom sa Powercore i prodao si cak zbog toga i PCM91 a hiljade drugih bi se na to samo "nasmejali" i rekli ti da ne znas sta radis.
Mozda bi ti mogao da uporedis Timeworks ili IR1 sa tim Powercore halom pa moguce je da se i ti prestanes smejati. Mada se ja nisam ni smejao ni Powercore halu a ni UADovim kompresorima. Isto tako bih ja tebi mogao odgovoriti da ti kompresori sa UADa meni ne odgovaraju kao oni iz Wavesa. Dokle cemo doci sa takvim tezama ? Sto je to routing na Creamware bolji nego li na primer na RME kartama? Mislim ipak da bi se moglo obrnuto ustvrditi. Da mozda i tu veliku ulogu ne igra ipak stvar navike ? Vidis ja bih ipak za te novce nabavio, suprotno tebi, jos dva (ne jedan) PC od 3.2GHz. Opet stvar licnih potreba i shvatanja ! Pitas koliko je daleko to "dogledno vreme (vrlo kratko)", pa tu je vec, tu je ili samo sto nije. Citas li sta se dogadja kod AMD-a i Intela, pa vidis li sta se dogadja na polju softverskih instrumenata i efekata na nativnoj bazi, to jest kojom brzinom i u kakvom obimu i jos vecem kvalitetu se pojavljuju. Ako opet procitas sta sam napisao trebalo bi da ti bude jasno da sam samo tvrdio da ne treba ulagati toliki novac za stvari koje su na izmaku odnosno izdisaju. Vide li sta bi sa Creamware, ma nece ni ta nova firma da potraje duze a znas li zasto e upravo sto to sve postaje nerentabilno. I Univeesal Audio ce slicno da prodje ako se bude ogradio samo na softvare za svoju kartu. Sto je Digidesign poceo sa masovnom proizvodnjom audio interfacea koji se mogu upotrebiti i van ProToolsa, treba da prezive a to samo sa ProToolsom ne bi bas lako bilo.
Konkurencija je prevelika i prekvalitetna a sto je najvaznije cene niske.
Ipak ti jos jednom procitaj Divinerovo izlaganje na ovu temu, momak je rekao mnogo istine:
http://rumski.com/rumski/phpBB2/view...70f7381b2d440a
I potpuno je u pravu kada kaze "CPU je najjaci DSP", pa tebe dusa bolela ili ne.
Anonymous is offline   Reply With Quote