Quote:
Originally Posted by tonalino
Naravno da se Lexicon podrazumeva pod hardvare a tacno je i
to da i u njemu stoji digitalni procesor, to je usvojena terminologija i ne treba filozofirati. A sigurno je i to da svakako jedan Lexicon ima mnogo veci renome nego jedan UAD ili Powercore bar sto se hala tice. Kada sam pomenuo Digidesign iskljucivo sam mislio na njihove routing audio interface a nikako na DSP sisteme to bi trebalo da ti bude i jasno iz napisanog. I sto su to te DSP Digidesign platforme najace i kada su najace? Zasto bi to ProTools trebalo da bude jaci od jednog Nuendo sistema sa na primer MOTU hardverom i kompletnim Waves paketom pluginova ?
Da li si radio sa jednom od ove dve kombinacije pa da nam tacno kazes
gde je to jedna jaca od druge.
|
Sto se Lexicona tice, sa njim sam radio i mogu o njemu da kazem samo pohvale. Kada su jevtiniji modeli Lexicona u pitanju, pre sam za impulse. Lexiconov procesor definitivno nije 3,2 GHz, te isto tako ne mozes ceniti DSP po broju megaherca. Digital Signal Procesori su optimizovani za to sto rade i u tome i jeste stvar. "Native" plug insi, koji su cinjenica je dobri su optimizovani za sumu hardwera i to programeru nije ni malo lako da izvede jer treba da ima na pameti gomilu raznih hardwerskih mogucnosti i sarenila. Tako dolazi i do one price da jedan program koji je u sustini dobar, sa odedjenom maticnom plocom "zajebava". Onaj koji je pisao program za DSP odredjene kartice, tacno je znao sta radi i za sta radi, i mogao to u praksi da proveri. Na DSP Digydesign-u nisam radio, ali nesto sumnjam da je los. Zato sam radio sa dosta kartica koje nemaju DSP i mogu ti reci da mi DSP cesto zaista dobro dodje. On je samo opcija plus pored ostalih softwerskih sprava, ako ti imas DSP niko ti ne brani da koristis "native" software.