View Single Post
Old 07-04-2004, 02:30 PM   #33
Anonymous
Junior Member

Pitam se pitam a zasto uopste investirati u bilo kakve DSP karte kada ce to sve, u dogledno vreme
(vrlo kratko), da postane smesno. Zar nisu bas u domenu halova (koji je i najskakljiviji) nativni pluginovi
pokazali da ne zaostaju za najskupljim hardver masinama i sta to ne moze da se dobije na CPU PCa sto
se ima na daleko slabijim procesorima DSP karata. Pitanje je samo softvera a nikako hardvera. I kod jednih
i kod drugih se iskljucivo radi o digitalnom procesingu a taj digitalni procesing poznaje samo dva broja 0 i 1 i kraj.
Ne radi se tu o analgnim uredjajima koji svaki za sebe, pa cak i unutar iste serije ima svoju dusu. To su roboti koji
rade iskljucivo ono sto im softver naredi a sve vise i sve bolje i kvalitetnije se pise softver upravo na nativnoj
bazi i sve jaci, mocniji i jeftiniji su kompjuterski procesori. I sam sam dugo vremena radio na velikim Creamware i UAD kartama ali to je definitivno proslost, bar za mene. Svi proizvodjaci DSP sistema su vrlo latentni kada je u
pitanju novi softwer za njihove proizvode. Zasto dati ogromne sume novca za samo par (ne uvek dobrih) sintija ili efekata koje cemo samo sporadicno upotrebljavati. Za novac koji bi dali za jedan UAD i SCOPE se mogu cuda napraviti pa ako bas mora, kupiti i po koji Lexicon ili Urei i onda ih lepo prikaciti na jedan Digidesign ili Motu interface (koji su kupljeni od istog novca). Ne treba po svaku cenu praviti legendu od stvari koje su samo obicni digitalni procesori
koji su u datom momentu odradili svoj posao i nista vise.
Ima mnogo, mnogo pametnijuh stvari za utrositi novac.
Anonymous is offline   Reply With Quote