Da zakljucimo. Nemoj M-Audio da uzimas nikako. U tom cenovnom rangu, mislim da je najbolje da uzmes ili Alesise ili Behringer. Behringer nisam ?uo i ne mogu da sudim o njima, a Alesisi su jako dobri monitori, s tim sto su vrlo dependable na sobnu akustiku. Ja sam npr. tek pre neki dan nasao varijantu gde je odziv bas dela optimalan. Mane: malo ume da u?tine kod srednjih, mada sam ja to sredio, tj. maaalo dopunio na neki svoj na?in (NE PITAJTE KAKO) :oops: ...
Sla?em se sa Shot-om ina?e oko pasivnih monitora. Mislim da je to mnogo bolja varijanta ali i znatno skuplja, a i stvarno ne znam koje poja?alo je dovoljno jeftino za tvoj d?ep a da je i u isto vreme dovoljno linearno. Ja ?u u neko dogledno vreme sigurno uzeti i pasivce sa ru?no napravljenim mosfetom...
?to se ti?e M-Audia, tu ?e ti svako re?i da oni imaju sasvim OK proizvode. To ?u i ja svima re?i. To opet NE ZNA?I da im je svaki proizvod dobar. Njihove monitore izbegavajte u ?irokom luku, a ?ini mi se i da im i oni mikrofoni ne valjaju ni?ta, ali ko ?e ga znati.
Dakle. Ako ima? novaca, vidi da na?e? KRK v4 aktivce. Minijaturni su, ali mislim da su i najbolji za te pare. Ovde su bezobrazno skupi na?alost (oko 800e) i to je bio razlog za?to ih nisam uzeo. I kao ?to neko re?e, to je sasvim subjektivan do?ivljaj i ba? iz tog razloga sam na kraju i uzeo Alesise. Zato ?to su mekani, ?tavi?e imaju odziv kao stare legendarne ni?ke iliti Ruske kutije. Meni takav zvuk odgovara i znam na tome da se sna?em mnogo bolje nego na npr. nekom Genelecu koji su IZUZETNO brzi. Tu se jedino javlja mana kod distorziranih gitara gde je potreban izuzetan PUNCH u zvuku, a to je jako te?ko oceniti na ovakvim kutijama. Zato sam te i pitao kakvu muziku radis. Ali bo?e moj, to ?u ve? raditi u nekom drugom studiju, ako mi bude potreban rigorozan snimak. Razmisli dobro ?ta ti je ?initi, jer monitori i mikrofoni ostaju UVEK, ostalo uvek napreduje. To ti je dugoro?na investicija...
pozdrav!