Znas sta bi rekli?
Branili bi svoj proizvod!
Al kad bi ih pitao sta privatno imaju doma nasli bi nacina da ti ne odgovore na to pitanje!!!
Moraju ti govoriti sve najbolje jer su za to placeni. A placeni su jer je firma odlucila uci u trziste jeftinih monitora. A firma se tako odlucila jer se s razvojem kucnih DAW sistema otvorilo trziste - roba ide ko luda.
Zato sad imas hrpe novopecenih proizvodjaca monitora i mikrofona. To se sad dobro prodaje. S jedne strane M-Audio je dobro poznata i etablirana firma za audio/midi kartice (prije su se zvali MidiMan), ali ovo je novi segment kojim se bave i ne znaci da valjaju. Ne znaci i da ne valjaju ali... Ja sam ih slusao i nemam neko visoko misljenje o njima. Ali uvijek ce se naci ljudi koji ce kupiti M-Audio monitore i Behringerov B1/B2 mikrofon... mozda uzeti i Behringerovo pretpojacalo...
Imao sam tu srecu da sam u nekoliko vrlo opremljenih studija radio i slusao kutije i od $6000 po komadu, usporedjivao male kutije po razlicitim produkcijskim studijima (prcijama)... itd...
U kategoriji malih kucnih monitora rekao sam svoje favorite i to ostaje tako... medju njima nisu M-Audio monitori...
|