Quote:
Originally Posted by boglish
Sta mislite o TANNOY REVEAL AKTIV?
|
Ja sam ih dosta puta slusao i imam visoko misljenje o njima.
A negdje sam citao na netu da su od aktivnih neusporedivo bolji Reveal Passive upareni s dobrim pojacalom (recimo Hafler P1500).
Uostalom, kakva je to sad manija kupovanja aktivnih monitora. To je totalno glupo! Vrlo jednostavna racunica kaze da ako aktivni monitori kostaju 300 eura za par, a standardna cijena osrednjih studijskih pojacala je oko 300 eura, znaci da ti aktivni monitori za te novce imaju neku losu opremu u sebi! Pa ne mogu oni u toj cijenu ponuditi kvalitetne komponente!!!! Zar nije ipak bolje u ovom cjenovnom rangu kupiti pasivne monitore i onda naci neko koliko-toliko kvalitetno hi-fi pojacalo od 100 eura? Moja logika je da ce to bolje zvucati.
Ne mogu mali jeftini nearfield monitori u aktivnoj izvedbi za tako male novce biti bolji od pasivnih s hi-fi pojacalom! Nema sanse. Uostalom, hi-fi pojacala mogu biti poprilicno linearna vec od malih cjenovnih kategorija.
Na aktivne monitore se po mojoj racunici isplati ici u nekim ozbiljnijim cijenovnim razredima. Drugom rjecju - aktiva za 1000 eura ili vise po komadu DA! Jeftina aktiva - NE!
Barem ja tako disem...
I da se vratim na temu... Tannoy Reveal su jako dobir monitori... u toj kategoriji su mi jedino bolji Dynaudio BM5/BM6