Ja samo moram reci da radim sa Giga Studiom i sa 1 GB rama i da je sve bilo u redu dok nisam pocela koristiti vst instrumente (znaci sve zajedno sad). Tada je taj 1 Gb rama izgleda premalo. Stoga, ipak smatram da je disk streaming od giga studia nesto ipak efikasniji kad u njega uspjevam ucitati strasno velike kolekcije, a onda mi se sve smrzne radi jednog vst drum kita!! Znaci, sto se mene tice - smanjujem koristenje vst-a (sve sto ne moram) i dalje se bacam u narucje svom giga studiu.....
Za stvaranje orkestra treba isto toliko instrumenata koliko i u zivo. Ja potrosim po 32 kanala da ucitam sve instrumente koje trebam i sve je radilo izvrsno (bez koristenja vst-a). Memorija koristena do 85%, a sad ku***. I moji kolege filmski skladatelji su odustali od Haliona iz upravo tog razloga - trosi hrpu rama. Za istu stvar koju giga obavi s 1 Gb, ovom treba dvostruko vise.
Pa ljudi koliko je rama uopce dovoljno... I gdje cu sa svim tim hardovima... Mislim da uopce necu razmisljati o vienni pro... jer onda treba jos jedan veliki hard, a sigurno ce trebati i vise rama za ucitati sve to..... a razlika u zvuku... ne znam. Mislim da negdje treba stati. Ah, dobro.
|