View Single Post
Old 31-03-2004, 10:20 AM   #18
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Post scriptum...

Pre dve tri nedelje konacno sam se izuo za Behringera B2 Pro i Yamahin mixer MG 12/4. Kupio sam paprene profi kablove i pop up filter. Svakako, bila je to nesrazmerno velika investicija u odnosu na honorar jednog DAWljenika. Dvoumio sam se da li da poslusam neke od vas pa da se umesto mixera odlucim za mikrofonsko pretpojacalce, da li da ne kupujem B2 jer je skoro duplo skuplji od B1 koji bi mi uzgred zavrsio posao, ali koji je samo cardoid i.t.d...
Da li zbog toga sto sreca prati hrabre, svejedno. mogu vam reci da sam prezadovoljan. Tek sam sada pretocio teoretisanje o prednosima kondenzatorskih mikrofona u praksu. Frekventni odziv je fascinantno siri nego kod dinamiskog AKG D660, zvuk je precizniji, sve deluje nekoliko puta ozbiljnije.
Velike muke su mi zadavale pretpostavke o neizbeznoj reverberaciji podstanarske sobe u kojoj zivim. Da li ce to biti kao u nekom expres loncu, ili ce ipak biti podnosljivo. Ne da je podnosljivo, nego je super. AKAIjevim multi kompresorom odradim mastering, prethodno malo dignem srednje da mi glas ispliva i to je to.
Eto... Cinilo mi se kao obaveza da vam javim epilog price. Valjda to i jeste ono sto spaja ljude na ovom forumu. Happy end my friend...