elem, da i ovo update-ujem posto sam istrazivanje problema priveo kraju. Prvo da vam kazem da su sajtovi creative-a i Fostexa ispali jako neefikasni, jerbo niko nije imao nista pametno da kaze.
Ispostavilo sa da nas Fostex D-160 ne vrti precizno brzinu (BPM) koju mu zadas, i da je zlatna sredina negde oko 160bpm. Mislim da je dokazni postupak korektan - Otari radar, koji koristimo kao glavni snimac, a koji nema svoj metronom (inace bi ja odma provalio problem) , je povukao putem MTC-a Yamahin sempler/remixer koji generise klik na 92 bpm i snimao taj zvuk . Kada se povuku radar i fostex (miditimecode), snimljeni klik sa radara se ne poklapa sa fostexovim. Kada radar povuce moj PC sa audigijem, klikovi se savrseno poklapaju. STO JE NAJSMESNIJE, kada redno vezem radara da vuce fostexa, a ovaj pc, sve preko MidiTimeCoda, klikovi radara i pc-ija se i dalje savrseno poklapaju, a fostexov ubrzo krece da se raspada. Inace, sve sto ste predlagali sam probao, i za sva podesavanja (framerate i tome sl) znam, ali ovo se i dalje desava. Takodje, utvrdio sam da kad fostex vuce neki uredjaj preko MidiClock-a, taj se uredjaj savrseno uspedsno prilagodi toj fostexovoj "fake" brzini. Tako da, npr, kada Radar vuce fostexa preko MTCa, a ovaj pc preko midiclocka (Reason je jedini program za koji sam provalio da moze da se povuce sa midiclockom), klik na radaru se razlikuje od fostexa i pc-ja koji se slazu savrseno. Znaci, samo da ponovim - oni nemaju latenciju, oni imaju razlicitu brzinu, iako je na svim uredjajima podesena ista BPM vrednost. Jedini pametan zakljucak je da necu ubuduce savetovati da se D-160kin klik koristi za snimanje bubnja ukoliko se planira koristiti kompjuter za naknadno dodavanje matrica, koje su peglane prema bpm-u. Malo mi je tesko da poverujem da je sprava tog kalibra kao sto je Fostex D-160, napravljena sa ovakvom greskom, ali nemam drugog odgovora. Na njegovim podesavanjima sam sve pretreseo i cackao ali dzaba.
|