View Single Post
Old 22-03-2004, 01:36 PM   #7
Mandragora58
Member

Mandragora58's Avatar

...mozda mozes uzet nekog athlona, sa kojim ces dobit odlicne performanse a proc ces dosta jeftinije?

Ja bih volio da bez potrebe ne kupujem komponente koje mi nece moc odradit stvar kako treba ili da je prekomplikovano. Ako postoji mogucnost da se radi dovoljno dobro sa AMD-ovim procesorima, radije bih platio manje jer su oni jeftiniji, a da li obavljaju zadacu? I maticne ploce za njih su jeftnije. Da li Luna treba biti EX ili sam dvojka i jel velika razlika izmedju Pulsara i Lune...
Naime. hocu da kupim, osim compjutera, i miksetu i par mikrofona i mikrofonsko predpojacalo i recimo dilay i reverb(dal je neophodno ili se mogu koristiti softverske sprave), a imam 5000?. Sta se pametno moze za te novce kupiti?
Vrlo mi je vazno da mogu bez zastoja da radim. Izludi me pad sistema ili nemogucnost da "vozim" onoliko kanala koliko mi treba(sto vise to bolje).
Koliko sam ja vidio, postoje dvije opcije, dvije popularne konfiguracije. Jedna je zasnovana na AMD-u a druga na Intelu. Zelio bih jeftiniju varijantu a da mi, po mogucnosti, ne zadaje previse glavobolje. Dal je to moguce, a ako jeste sta da uzmem. Inace sam se pozabavio tvojom verzijom stvari Sandro, jer sam slusao one klape sto si snimao pa mi se dopalo. Akusticni instrumenti i glasovi su meni u prvom planu te me privukla ta opcija sa Intelovom plocom,al da je skupa jeste.
Gori mi pod nogama, moram se brzo odluciti.
Sandro, hvala Ti za upute, to mi je jako vazno.