View Single Post
Old 14-03-2004, 03:22 AM   #27
idekius
Mason

idekius's Avatar

Takodje se izvinjavam. Mozda smo malo preterali... :oops: Ja i Sandro smo malo upali u zezanje i zaboravili na ozbiljnost teme. Ne zamerite...
Ono za nacionalno gadjanje ne stoji jer ni Sandro ni ja nismo na tu foru pa nije bilo nikakve zle namere...

Meni se licno dopada ime Petar.
Lepo zvuci, internacinalno je (nikada se ne zna u kojoj ce zemlji mali da zivi sutra... s tim sto ga zapadnjaci obicno izgovaraju Piter), ima dosta pozitivnih istorijskih likova sa tim imenom od Sv.Petra, preko Petra Velikog pa na ovamo.... e, sad... mora da se gleda i nacionalna pripadnost kod izbora imena, ne zbog povampirivanja aveti proslosti vec zbog uklapanja deteta u okolinu.... Stvarno bi bilo glupo da srbin ili hrvat krste dete Ibrahim ili Janez. Deca bi ga sutra zezala u skoli kao sto smo mi zezali drugaricu koja se zove Hemnalina (ta devojka danas svira violinu negde u Bg). Neznam odakle si ikoliko je tamo prikladno ime Pavle (valjda je i ono internacionalno)... Pavle mi stvarno lepo zvuci i takodje je ime koje nije novokomponovano (kao moje Dejan, bljak). Malo me asocira na Svetog Apostola Pavla i prilicno je...zvucno...