Na evrovizijskim sajtovima (
www.eurosong.net/mb/mbframe.htm), na kojima je ve? po?elo glasanje za najbolju pesmu u Evropi, ?Lane moje? je sa 198 glasova na drugom mestu, iza turske pesme koja ima 203 glasa. Na internet forumima pesma ?eljka Joksimovi?a je apsolutni favorit.
?eljko Joksimovi? je u agenciji za za?titu autorskih prava ju?e za?titio svoju pesmu, a za?tita podrazumeva i zabranu javnog emitovanja bez autorove saglasnosti. Dokaz o za?titi autorskih prava ve? je predat televiziji ?Politika? koja je najavila da ?e ve?eras u 21 ?as u okviru emisije ?Svet plus? emitovati i jednu i drugu pesmu da bi gledaoci na licu mesta mogli da uporede u kojoj meri su sli?ne.
Na slede?im Internet adresama, mo?ete ?uti obe pesme i sami uporediti:
www.zeljkojoksimovic.com/download/index.html i na adresi
www.azeroo.com/mp3/mp3_download.php3?mp3_id=26)
Po zakonu o autorskim pravima, dozvoljeno je iz ve? postoje?e pesme preuzeti ?etiri takta, a da se to ne ra?una kao plagijat.
U slu?aju da je ?eljko preuzeo vi?e od ?etiri takta velike su ?anse da pesma bude diskvalifikovana, ?to bi bila velika sramota za zemlju. To bi zna?ilo da osim ?e?era, prepakujemo i pesme.
OVO POSLEDNJE MI SE NAJVISE DOPADA...kao NIKAD SE NIJE DESILO DA PREPAKUJEMO PESME..mislim ...NO COMMENT