Thread: ALESIS ION!
View Single Post
Old 05-03-2004, 09:27 PM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by dlukace
pure-ti si mi sad najmjerodavniji ba? zbog tog reviewa-za?to ti je sint fenomenalan? ?to ga ?ini posebnim,za?to mi umjesto njega spominje? juno 106? juno je ve? stari i nestabilan sint kojem je svaki drugi chorus ?umovit i nema dijelova za njega...ti sintevi su nekad bili dobri-danas nisu jer su se istro?ili-te?ko je na?i juno u dobrom stanju.ali kakav ion ima sound?
Juno sam predlozio vise onako ako hoces analogni sint.

Sto se tice Ion-a:
Prva stvar koja me je odusevila su filteri, posto nema standardne lp/hp/bp vec sve te ali kao emulacije razlicitih sintova. Primer: Oberheim Lowpass, Oberheim Highpass, JP Lowpass, itd... kao i neke ezotericne filtere (Phase Warp). Oscilatora ima 3 a vec spominjanih filtera ima dva. Ono po cemu se razlikuje od ostalih sintova je modulation matrix (citaj: spajanje svega sa svacim) koji je dosta redak kod sadasnjih hardverskih sintova. Sint poseduje i external input te ga mozes koristiti kao vocoder/fx procesor ali to nazalost nisam stigao probam. Sint je multitimbralan i ima 8 glasova.

Jedinu zamerku koju imam je interfejs koji je u pocetku malo zbunjujuc ali dovoljno je sat-dva da se vec naviknes na njega (ja sam malo razmazen posto sam navikao na Norda gde su sve kontroli pred tobom i nema prckanja po menijima ).

Ako imas neka pitanja, reci