ovo se (naravno) pretvorilo u ono $to nisam htio: prepucavanje LAP-Cubase! Prvo da se zahvalim Goranu na lijepim rijecima, FALA, i da izrazim zaljenje zbog nesporazuma i nervoznih reakcija! Dakle, svi shvatite da smo svi dobronamjerni, ali mi je jasno da se coek lako iznervira kad neko tvrdi ne$to suprotno od vlastitog ubjedjenja! Ja cu samo da kazem da sam ja bio veliki ljubitelj Cubasea i kad sam otvorio LAP prvi put, zgrozio sam se. Onda sam radio jedan veliki projekat u studiju na MAC-u i u LAP-u, naravno, ja tada nisam programirao nego neki lik koji ga je super znao! Tako sam uz njega vidio da se moze konfigurisat mnogo bolje nego $to prvobitno izgleda, jer znam da njegov default izgled mnoge odbija (posebno one ikonice za instr). Ali kada sam jo$ davno probao da snimim gitaru u pc, logic je mnogo bolje radio(imao sam live-problem ka$njenja u cubaseu), a i tada je exs mogo direktno da se obradjuje pluginovima, dok je cubse radio sa giga i sfont! Tako sam ja pre$o na LAP, ali od tada mi ne pada na pamet da se prebacim! Jo$ samo znam da ko god je vidio kako to kod nekoga radi, pre$o je...e sad, Cubase se stvarno mnogo popravio, ali ja sam se naviko, i super mi je u logicu...a i stvarno, kad bi ste se malo potrudili (lak$e bi bilo kad bi vam neko pokazao) vidjeli biste da nije toliko nelogican! Samo OPEN MIND, ja sam ba$ kad sam imao problema zbog slike poku$ao opet sa Cubaseom i Nuendom, ali mi je LAP ipak mnogo bolji! Naravno, koliko ljudi-toliko cudi...samo nemojte da pljujete ono $to niste probali, ali ne otvorili (kao ja ) pa zatvorili, nego stvarno probali! Vjerujte mi, provalicete da ima nekih zanimljivih stvari koje cubase nema...ono $to je Goran pomenuo, a mene izvuklo pri mixu i sync-u pc sa trakom, to je promjenjivi sample rate pri sinhronizaciji! To je (ali sigurno) imao samo LAP tada, mozda su uveli i u cubaseu, neznam, nisam gledao, ali to je krucijalna stvar pri sinhronizaciji vi$e tejkova pc-traka! ...naravno, za i protiv ima bezbroj, i to je besmislena rasprava, svi koriste ono $to im prija, samo ja kazem (znaci moje iskustvo) da LAP na mac-u izgleda i radi mnogo bolje od bilo koje kombinacije na pc-ju! Jo$ da dodam da su to mnogi rekli! Ajde da me neko razuvjeri...
Eto, raspisah se, a ne saznah: za$to ne vidim sliku u LAP-u? Mozda neko zna
|