View Single Post
Old 23-02-2004, 11:42 AM   #12
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor
Dobro, voleo bi Igor da ima 100 i kusur evara za digitalni mixetu, ali za sada on to moze jedino iza zatvorenih kapaka, i to, tek nakon REM faze...
Elem, vase odgovore nisam doziveo kao razlog za dilemu, jer sam vec razmisljao o tome da li je bolji mali mic. preamp ili mala analogna mixetica. Razlog sto je teret odluke krenuo ka drugom tasu prakticne je prirode. Mixeta u sebi vec ima mic.preamp i phantom, kao i -10db opciju. Kupovinom mic preampa dobio bi i limiter, ali bi izgubio izvorne mogucnosti zbog kojih mixeta i postoji.
Moje pitanje glasi... Posto cu glas snimati u svojoj (podstanarskoj)sobi, gde mi akustika i ne ide na ruku, da li je bolje opredeliti se za analognu mixeticu koja bi mi koliko toliko pruzila mogucnost da smanjim visoke i ubijem sum, ili je pametnije da zaboravim na pricu o "dve muve jednim udarcem" i opredelim se za jedan od dva ponudjena mic preampa...

P.S.

Koliko se ja razumem u spremanje tursije, dobri hardverski limiteri kostaju i po nekoliko stotina evra, pa mi i taj limiter na mic.preampu lici na macku u dzaku, sto je, kako cuh od vas, slucaj i sa ne bas savrsenom EQ sekcijom na simpaticnom Behringeru UB 1002.
druga je prica kada kazes koliko si spreman uloziti jer malo za bogatog moze biti puno za siromasnog...ali da ne filozofiram...uzimaj preamp kao sto sam ti rekao jer na mixeru a narocito behringerovom ces dobijati samo sum i nista vise...NISU KVALITETNI