View Single Post
Old 23-02-2004, 10:33 AM   #9
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Dobro, voleo bi Igor da ima 100 i kusur evara za digitalni mixetu, ali za sada on to moze jedino iza zatvorenih kapaka, i to, tek nakon REM faze...
Elem, vase odgovore nisam doziveo kao razlog za dilemu, jer sam vec razmisljao o tome da li je bolji mali mic. preamp ili mala analogna mixetica. Razlog sto je teret odluke krenuo ka drugom tasu prakticne je prirode. Mixeta u sebi vec ima mic.preamp i phantom, kao i -10db opciju. Kupovinom mic preampa dobio bi i limiter, ali bi izgubio izvorne mogucnosti zbog kojih mixeta i postoji.
Moje pitanje glasi... Posto cu glas snimati u svojoj (podstanarskoj)sobi, gde mi akustika i ne ide na ruku, da li je bolje opredeliti se za analognu mixeticu koja bi mi koliko toliko pruzila mogucnost da smanjim visoke i ubijem sum, ili je pametnije da zaboravim na pricu o "dve muve jednim udarcem" i opredelim se za jedan od dva ponudjena mic preampa...

P.S.

Koliko se ja razumem u spremanje tursije, dobri hardverski limiteri kostaju i po nekoliko stotina evra, pa mi i taj limiter na mic.preampu lici na macku u dzaku, sto je, kako cuh od vas, slucaj i sa ne bas savrsenom EQ sekcijom na simpaticnom Behringeru UB 1002.