View Single Post
Old 22-02-2004, 10:59 PM   #9
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by dlukace
jel zna tko kakav link za korgov wavestation softsynth?
nije izasao jos uvek...

Quote:
pure,reci mi da li ti je sad ipak malo ?ao novaca koje si dao za neuron?.,jer ipak je to skupa igra?kica,a po meni joj mo?da za tu lovu fali par stvar?ica(premda mi je to jedan od najboljih hardware sinteva ikad napravljenih)
-ne znam da li ima vokoder(kao ms2000?), port kao yamaha za wind kontroler jer bi s time bio puno vi?e ekspresivniji?, kaosspad ili d-beam,...
neki softsintevi imaju dosta sli?an zvuk neuronovom-prvi je reaktor pa zatim absynth...samo nema ni?eg lijep?eg od neurona kad se pogase uve?er sva svjetla...predivno!
Ovako, definitivno jeste skupa sprava i sigurno bih zalio da sam u nekoj drugoj situaciji ali ljudi iz Hartmanna vredno rade na spravi tako da stvarno ne mogu da se zalim. U poslednjih godinu dana ubacili su mnogo novih opcija/fixeva, kako tehnickih tako i muzickih. Najbolji primer je izbacivanje bilo kakvog limita u velicini modela (do sada je bio limit 12MB) tako da su sada sve zvukove (400 zvukova i jedno 200 modela) morali ponovo da rade. Nazalost, svi casopisi su testirali Neuron sa prvom (1.0) verzijom softvera i sa starim setom zvukova/modela.

Podrska je savrsena i voljni su da pomognu kako znaju i umeju (primer: bilo kom korisniku ce da kompajliraju specijalnu verziju operativnog sistema sa zeljenim izmenama/opcijama). Zvucno mozda lici na Reaktor/Absynth i slicne ali nacin na koji se dolazi do tog zvuka je potpuno nov a i sama sprava ima svoju (zvucnu) karakteristiku sto je danas u eri soft sintova veoma retko.

Vokoder nema kao ni ovo sto si pomenuo. Nisam doduse ni razmisljao o tome posto mi je ionako vezan na Kaoss Pad, ali je sve to nadoknadjeno kolicinom kontrolera na samoj spravi. Naprimer, navedi mi jos jednu spravu gde mozes da jednim kontrolerom/dzojstikom kontrolises cutoff i resonance potpuno nezavisno? Ne bas mnogo opcija, zar ne?