Thread: Putuj Evropo...
View Single Post
Old 22-02-2004, 04:32 AM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

E vala i taj etno mi se popeo na k... i to zajedno u paketu sa jazz muzikom (a voleo sam i jedno i drugo). Vidis, izgleda da je fora sto smo mi iz ovih krajeva TOLIKO DOBRI MUZICARI da nam ni jedan manje kompleksan pravac nije zanimljiv pa su zato svi okrenuti etno muzici i jazz-u i svi zivi pametuju. Pusti ti Red Hot i slicne... oni su amateri i sta oni znaju sta je muzika, dok smo mi vrsni profesionalci. Jedino je velika steta sto Red Hot i slicne slusa ceo svet, a ovi nasi se cuju samo na ovih par stona kvadratnih kilometara i niko vise za to nece ni da cuje. Nego verovatno ceo svet gresi, a mi smo ponovo jedini u pravu. Ako verujes bas zato i ne pratim domacu muziku i poima nemam ko se kako zove i ko je i sta izdao. TV mi je redovno na VH1,MTV i VIVA kanalima. Pa j..bo te kada vidis kako rade ljudi danas dodje ti da svisnes. Dok mi demonstriramo sa aranzmanima onu narodnu "Kad je beg bio cicija" i pokazujemo da smo OTKRILI SEMPLOVE redjanjem milion instrumenata (od frule do simfonijeskog orkestra), ljudi lepo prave minimalisticke aranzmane, dok ovi nasi prave spotove sa jahtama, brodovima i mercedesima, binama od 600 kvadrata i 1000 kadrova(cisto da se vidi ko je veci seljak), ljudi rade spotove po podrumima, parkinzima... To ti je dokaz onoga "kad slep progleda" i "kad izgladnelog dovedes za sto". Zapadnjaci su sa tim grande aranzmanima i grande produkcijom izludeli osamdesetih godina i sad su stvari vratili tamo gde treba da budu i to zvuci jednostavno i skupo, nasima je to dostupno tek neku godinu unazad pa ajd' sad ako mozemo da poludimo i ostvarimo decacke snove...

Usput, 'bem ti taj nas etno ako je glavno orudja za njegovu izradu proklamovani srpski instrumenti poput A 'la Turca, Asija 1,2 i 3, , Etno 1 i 2, PLP120 itd. Nema sta, sve sami izvorni srpski instrumenti...