Quote:
Originally Posted by Mogli
Potpuno se slazem sa tobom. Ovo je jako velika oblast da bi neko znao apsolutno sve o tome. Mene interesuju neke prakticne stvari koje ja mogu primeniti u svojoj maloj sobici. Kad koristim istovremeno i Loop i zivi bubanj ili loop i Battery, recimo, kako se u prostoru sinhronizuju te dve slike, tako da kazem. I na loop-u imam nogu, a i na zivo imam nogu. Da li im ostaje panorama ista, a snaga se menja, ili secem jednu nogu?
Cinjenica je da se to tako danas kombinuje, cak i na obicnim stilovima za klavijature, pa stil zvuci opasno jer ima dva kompleta bubnjeva u sebi.
Ako se prateci glas farba malo mutnije u odnosu na lead vocal, da li je i tu nesto slicno u pitanju, kad se kombinuju dva bubnja?
|
Ako se snima ?ivi bubanj na postoje?i loop, bubnjar bi trebao bit ko ?vicarski sat uz pretpostavku da je loop editiran i apsolutno to?an, jer ina?e gubi se attack tj. nagla?ene dobe postaju trome i ?lampave. Zna se dogodit da se recimo te dvi noge ne poklapaju ba? radi razli?itog attacka. U tom slu?aju odlu?i se za jednu da ti proizvodi onaj "?ut" s malo vi?ih frekvencija, a druga neka proizvodi samo "trbuh". Ili jednu od njih re?i na niskim frekvencijama potpuno a drugu ostavi kakva je. Te?ko je sad to generalizirati jer je ovisno o bojama istih.
?to se ti?e panorama, nemoj se puno zamarat oko toga, noga i snare u sredinu, a s ostalim se zabavljaj kako ho?e? tj. uglavnom sve ostalo je van centra.