Detaljno sam upoznao oba programa i mogu samo da uputim komplimente obojici - Fruitiju na napretku, a reasonu na ludilu u koje upadnem kad krenem da cackam po njemu - u pozitivnom smislu. Fruti je lep i veoma koristan programcic, koga ja kapiram ipak vise kao kompozitorsko orudje, kako da na brzaka napravim aranzman i kompoziciju, ali za produkciju, i za ozbiljnu doradu ideje, moram da palim prvo reason 2.5, pa ako BAS zagusti, sve exportujem u Sonic foundry porodicu - zavisi sta mi treba. Svidjaju mi se zvukovi iz Reasona, i dovoljno je da na pocetku rada nakrcam jedno desetak generatora zvuka i da krenem u svakom da pravim neku zezanciju, pa da zaglavim do jutra praveci celu simfoniju. Kod Frutija mi se najvise svidja jednostavnost rada sa sirokim spektrom plug-inova, a narocito Absynth, FM7 i ostalih sada vec legendarnih softsintova. Kada bi mi reason ovo pruzao, plus audio kanale, sve bih ostalo bacao. Bas sam sinoc preko SPDIF-a slusao neke stvari sa mog kompa radjene u reasonu, na skupim Genelecima u profi rezijskoj sobi, i zadivio se onim sto se culo.
|