Quote:
Originally Posted by ANITA
Steka, dobrodosao na forum!
Sto se tice hardwarskih samplera, uopce ne sumnjam da postoji razlika u zvuku (toplina), ali takoder sam iz iskustva shvatila da i sama kvaliteta zvuka i najboljeg sampla ne znaci nista ako ga se ne zna dobro koristiti (poznavati instrument kojeg "oponasamo" itd..). A i ovi novi genijalni sampleovi nazalost ni ne nude mogucnost da se koriste ikako drugacije nego u soft samplerima.
Inace, ja sam dugo, dugo radije odabirala sve samo ne softwarski baziran rad s glazbom - od zujanja kompjutera, do njegove neprestane nadogradnje koja nikad ne prestaje, do toga da ne mozes bilo kada i bilo gdje skladati (kao npr sa hardwarskim sampleorom i npr. nekim kurzweilom). Otici na pusti otok i raditi glazbu. Dobro, na pustom otoku sa strujom.
 S obzirom da nam je najvazniji software nasa glava - sto se mene tice - pisati note za zive glazbenike je najveci uzitak. Ali kako se moj orkestar povecavao, odnosne moje ideje za glazbu ukljucuju najcesce dvostruku kolicinu gudaca na jednu limenih (cisto radi odnosa).... nemam druge nego radtiti s viennom, a samo solo glazbenike placati da mi odsviraju sto treba.
Dobro, malo sam se odmakla od teme. Poanta sveg je zbroj svih nasih mogucnosti, prednosti i mana. Moja trenutna situacije je takva da odabirem rad sa softwarskim samplerima. Mozda je prednost hardwarskih samplera u ovom trenutku zanemariva nasuprot svih ostalih prednosti koje ipak doista nude soft sampleri (ogromni vrhunski library, disk based streaming - hm, hm... ). Kazem - mozda - jer moje uho nije imalo priliku to usporediti...
Inace, ja sam ovdje jedino zensko bice na forumu i sa mnom se nitko ni slucajno ne smije sloziti!  Kazem, iz iskustva, nazalost.  Ma, salim se, nije tako strasno, ovi decki s foruma su izvrsni i ja ih sve jako, jako volim.
Pozdrav
Anita
Nisi napisao od kuda si? S obzirom da sviras violoncelo (a ja celiste uvijek trebam)... mozemo i suradivati.
|
Caos
zivim u Torontu, Kanadi i bavim se studijskim radovima u slobodno
vreme dok mi je glavna delatnost programiranje (kompjuteri).
Ljubitelj sam raznih stilova muzike i smatram da ne postoji
muzika koja je losa, tako isto mislim da uvek ima nesto novo
da se nauci u svakom stilu.
Trenutno radim neke izvorne instrumentale kao i neke klasicne
kompozicije (tek treba da radim na njima).
Kada ne snimam za sebe radim u studiju koji smo osnovali
nas par ortaka gde se rade iskljucivo stilovi poput: R&B/Hip Hop/ Rap/Funk i Acid Jazz.
Taj studio za razliku od kucnog ima neuporedivo bolje uslove
time sto se sve radi preko MOTU II/Avalon Preamp na Nuendu a mix se spusta na Mackie D8B mikseti i mislim raznim drugim standardnim studijskim procesorima.
Raspolzen sam uvek za saradnju i neko stvaralastvo.
Sta si imala u planu?
Puno pozdrava

i nadam se da se pisemo uskoro