Thread: Clip??
View Single Post
Old 28-01-2004, 07:13 PM   #39
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob
Quote:
Originally Posted by Mogli
Rekao bi h da ima istine u ovome sto je Milton rekao. Kad su u pitanju uslovi u kojima se mi nalazimo, mozda je bolje stvar odraditi tako da je vec cujes kako izgleda na kraju? Samo glasno razmisljam.
Inace mi nije najjasnije koliko je potrebno pojacati izlaz iz kompresora, ako to na kraju ide u L2? Da li je dovoljno da ostane na nuli, ili je nebitno.
ma nema ti veze koliki je signal (neka ti bude ispod 0). bitno je di ces na limiteru postavit treshold. limiter (l2) je i "pojacivac" i pomicanjem samo jednoh knoba dovest ces stvar na zelejnu dinamiku (oko -10db rms).
mozda najbolje da ti ja sastavim jedan optimalni setup za mastering, kojega ces ti samo prilagodjavat ovisno o pjesmi. potrudit cu se slozit pluginove na neke "srednje vridnosti" tako da tebi ostane samo namjestit tresholde.
ovako je zajebano sve objasnit. cak i da sve namistis kako ti je objasnjeno moze se dogoit da umisto soft knee kompresora stavis hard knee i sjebes stvar.
takodjer, danas se u modernoj pop produkciji u masterinhu koriste multyband kompresori. ja ih izbjegavan i koristim ih samo kad moram (kad je mix u kurcu), a neki producenti ne mogu zamislit zivot bez njih.
Bas bi voleo da mi posaljes neku kombinaciju, a gledaj da to budu plugin-ovi koje ja imam. Znaci kompletan Waves, Voxengo, TCWorks Native itd.
Imam ja i Ozon i Yamahu koji nude gotove stvari, ali stvarno si u pravu da to nema pojma da se koristi. Svaka stvar je drugacija i ne moze se primeniti tako lako. Medjutim, moze da se nauci na ovaj nacin pojedinacno po komponentama. Ne kapiram koja je razlika izmedju VOxengo Soniformer-a i Voxengo Polysqasher-a? Je li to sto je ovaj prvi
two-band? Bas mi se dopadaju.
Mogli is offline   Reply With Quote