Kao prvo, da kazem da jako podrzavam ovu ideju recenzija studijske opreme. Nazalost, ja sad bas i nemam sta da isprobavam, jedino bih mogao da dam recenziju bas ovog mikrofona ili Shure SM57, sto stvarno nema smisla

, ali to su jedina dva mikrofona koje trenutno posedujem. No, uskoro dobijam Behringer ECM8000, pa cemo da vidimo sta to cudo moze, posto sam citao vrlo pozitivne stvari o njemu sto se snimanja s njim tice iako je to deklarativno merni mikrofon... Ali, o tom potom, sad nekoliko komentara na recenziju, posto imam vec nekoliko meseci iskustva sa doticnim mic-om.
Overall, slozio bih se sa recenzijom i mislim da je vrlo dobro uradjena, samo bih dodao i prokomentarisao nekoliko stvari.
Vokali: sibilanti obicno vise strce sa zenskim vokalima i mogu se vrlo dobro kontrolisati (ne u potpunosti) postavljanjem mikrofona u odnosu na vokal. Neumann U87i zvuci tamnije od B-1, pa stoga ima manje problema sa sibilantima. Jos jedno iskustvo vezano za ovaj mic ja da je proximity efekat jako dobar (prijatan) i moze se jako dobro upotrebiti na dubljim muskim vokalima kako bi se dobio jos puniji zvuk. Slazem se da mikrofonu nedostaje malo srednjih i to je mozda i najveca zamerka, ali se da ispraviti veoma lako. Ta njegova karakteristika ga cini jako dobrim za npr. back vokale, gde je i dobro da nema previse srednjih da ne bi smetali glavnom vokalu.
Akusticna gitara: do sada sam samo snimao klasicnu gitaru (sa najlonskim zicama) i moram reci da, kada se dobro postavi, zvuci zaista odlicno.
Elektricna gitara: ista kombinacija (SM57 i B-1). Ako namestite dobar zvuk na pojacalu, ova kombinacija, postavljena na pravi nacin, ce ga preneti vrlo verno, tj. dobar je i za ove namene...
Bass: treba dosta paznje obratiti na postavljanje kod ozvucavanja bas pojacala, ali uz ugradjeni high-pass prekidac, mnoge kombinacije su moguce i moze se dobiti dobar zvuk.
Duvace nisam snimao, tako da tu i ne mogu da komentarisem puno, ali cisto ovako sa teorijske strane, zbog karakteristika mikrofona ni ja ga ne bih koristio preterano za snimanje duvaca...
Sve u svemu, odlican mic za te pare...