To sigurno i nije bilo koja pojedinacna traka, vec zbir glasnoca vise njih (kao sto znamo, dva signala iste jacine u dB daju ukupan signal jacine (glasnoce) vece za 3dB). Sto se saveta tice, ja bih samo smanjio master, ili eventualno stavio neki (blag) kompresor na master. E sada, posto se teoretski (a i prakticno) kvalitet digitalnog signala degradira pri svakoj obradi (cak i puko utisavanje i pojacavanje), mozda bi sa tog stanovista bilo bolje da grupises sve kanale i da ih tako smanjis cime bi balans pojedinih instrumenata u miksu ostao isti, a izbegao bi jos jednu dodatnu obradu signala (utisavanje na masteru), a kanali se pojedinacno vec i ovako i onako obradjuju. Doduse, mislim da to bas i nije vredno truda posto je razlika u kvalitetu izlaznog fajla neznatna i moze se primetiti samo na prilicno kvalitetnoj (i skupoj) opremi. Ne bih preporucio stavljanje limitera na master zbog principa rada samog limitera koji bi mogao u tom slucaju da poremeti balans pojedinacnih instrumenata u miksu. Bas zbog toga sam kao alternativno resenje predlozio kompresor na nekom blazem setting-u, koji bi mozda odradio posao a ne bi toliko uticao na vec postojeci balans u miksu...
Uh, eto zato me cesto mrzi da pisem - nikako ne mogu da napisem nesto kratko...
Anyway, hope this helps...