View Single Post
Old 19-12-2003, 04:43 PM   #22
notax
Junior Member

notax's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANTISHA
Razlika je ogromna, pogotovo u drvu, njegovu premazu, unutra?njem servo mehanizmu protiv vibracija isl.
Kada uspije? sve to objediniti, na kraju proba? kopiju i original ( ?to sam ja imao priliku na jednom razglasnom sistemu). Radio ?ovjek elektroakusti?ar, sve zna o zvuku. Rezultat: sama za sebe kutija svira korektno, u usporedbi s originalnom do nje nebo-zemlja i to uvijek isti problem: ru?na se ?ini ugodnijom, a tvorni?ka sirovo realnijom.
OK. Izgleda da moje pitanje nije sasvim shvaceno.
Da se nadovezem na ovaj post.
Prvo, verujem ti da su se kopija i original razlikovali. Licno nikada ne bih pokusavao da radim kopiju, iz prostih razloga sto ti za pocetak trebaju identicne jedinice. Oni proizvodjaci koji proizvode i jedinice i gotove kutije, kada prodaju jedinice, prodaju ih pod oznakom onih koje se nalaze u gotovim kutijama, a znaju poprilicno da se razlikuju, bas zbog kopiranja. Ako neko ko hoce da uradi kopiju, ne zna da uradi elektricna i akusticna merenja, i odradi projekat kao da radi potpuno nov, nego proba samo da kopira kutiju, BR tunel itd., nadje se u problemu. Nedostatak znanja i/ili mernih uredjaja.
Ako taj elektroakusticar, kao sto kazes, zna sve o zvuku, kako to da ne zna koje drvo da koristi, koji premaz, unutra?nji servo mehanizam protiv vibracija, itd. ??
BTW, sta je to unutrashnji servo mehanizam protiv vibracija ?
notax is offline   Reply With Quote