Thread: Kartice...
View Single Post
Old 09-12-2003, 12:14 AM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
hmm zanimljivo...cini mi se da ta procesorska brzina nije realna,mislim da rade brze nego sto se cini...ovo je pretpostavka
DSP software radi brzo, stabilno i kvalitetno sa svojim DSP softwerom iz vise razloga:

1)DSP procesori su konstruisani za tako nesto.

2)DSP software je je pisan striktno za njih i nizasta drugo... primetio si da je svima nama stari dobri ATARI funkcionisao stabilnije nego PC, a tu je otprilike isti razlog u pitanju, tj. ATARI je zatvorena konzerva i unapred se zna sta je unutra pa je lako optimizovati software za njega. Kod PC-ja se nikada nezna nasta ce da se naleti i optimizacija softwera ume da bude zajebana stvar. Jadan programer mora da uzme u obzir shumu hardvera i cak koliko god se on (oni, jer to radi ceo tim) trudio ne moze da predvidi sve moguce varijante i kombinacije i vrlo je tesko optimizovati software.. Sigurno si primetio da jedan isti program na jednom racunaru radi super, a na drugome zajebava. Primer za to ti je Scope platforma i VIA Chip set. Slicna stvar kao sa ATARIJEM je sa DSP chipovima... Oni cak ne rade tako da postoji neka univerzalna DSP platforma (sto bi bilo jako lepo i ko to prvi uradi razbice stvar). Ukoliko bi postojalo tako nesto, imali bismo karticu koja bi mogla da koristi creamware, uad, tc, digydesign... software. Medjutim, DSP software se vrlo namenski pise i to samo za odredjeni tip DSP chipa i za odredjene kartice. Unapred se zna tacno na cemu ce taj software da radi, tako da mogucnost promasaja skoro ne postoji. Takodje ,da ponovim jos jednom, DSP chip je procesor konstruisan iskljucivo za obradu audio signala (Digital Signal Procesing).