View Single Post
Old 25-11-2003, 05:53 PM   #51
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by purator
Quote:
Originally Posted by Eon
A jel mi to dobijamo jos jednog CW-ovca..

Na pulsaru imas 6 DSP-ova koliko ih ima i Sandro...a na tih 6 dsp-ova mozes upaliti modular i stm2448 i postaviti podosta efekata....znaci imas fore ali kada radis kombinaciju synthova effecata i ostalih gluposti brzo doje KRAJ
Pa izgleda...

Nego zanima me, koliko je to "podosta" efekata?
Koliko god da je, podosta je podosta!
Salim se... Sumnjam da ti neko moze na to odgovoriti jer to zavisi koje efekte koristis, a oni se jedan od drugog razlikuju po tome koliko DSP-a zauzimaju i nisu svi isti. U svakom slucaju mislim da ni sa mnogo vise od 6 DSP chipova ne mozes da izvuces dovoljno da izguras celu pesmu a da pri tome ne stedis. Ali, niko ne moze da ti zabrani da kada je DSP potencijal pri kraju sve lepo prebacis u wav i krenes lepo ponovo od nule.

Sto se tice onoga soundcard source, sto rece da nisi razumeo... Neznam bas kako da ti objasnim, a vrlo je prosto. CW poject pravis sam i tu odredjujes sta ces da koristis, koliko ces asio i drugih kanala da imas gde ces sta da rasporedis na CW mixeru itd. To je ono sto mi se najvise svidja kod CW, tj. to sto je kartica ustvari kao kuciste racunara i sam ubacujes ili izbacujes stvari koje hoces ili neces da koristis, slicno kao sa racunarskim karticama i PCI slotovima. Recimo, ako ne snimas ni gitaru ni mikrofon u tom periodu rada na pesmi, analog source je suvisan i ti ga jednostavno iskljucis sa mixera i obrises iz projecta-a. Time dobijes dva slobodna kanala i oslobodis DSP chipove toliko koliko analog source zauzima (u ovom slucaju neznatno). Uz pomoc CW projecta u stvari lako prilagodis karticu sebi i pesmi na kojoj radis. E sad....taj ban Kulin Znaci zelis da koristis ulaz i izlaz sa druge kartice.... U project uneses modul soundcard source i vezes ga na mixer i tu bi (kako ja kapiram) trebalo da ti snima\pusta sve sto ide sa druge zvucne kartice koju imas. Takodje uneses i soundcard destination i vezes ga na (najverovatnije) na izlaz iz mixera i onda bi trebalo da na izlazima druge kartice reprodukuje zvuk. Da probam i ovako da ti objasnim. U priject insertujes neki od CW mixera i vezes na ulaz jedan i dva neki npr. Zarg Synth (oni su s-trava). Na mix out vezes soundcard destination. (znam da sam preskocio midi deo, ali to je da ga sad nebih tupio). Sa takvim projectom bi Zarg trebalo da chujes na line out druge kartice koju imas u racunaru.
Pazi, sve ovo treba prvo probati ili procitati u uputstvu sta je soundcard source i destination jer je ovo cisto moja pretpostavka. Pogledaj na net-u kako izgleda CW project, ili ako hoces mozemo mi iz sekte da ti posaljemo print screen...