Da, znam za taj plus i volume line, ali sam mislio da tu moze samo da se pojacava i smanjuje ton. Pretpostavljam da onda treba uzeti olovku i zavrnuti rukave... Nego, jedna druga stvar me muci...
Kako da proverim koji mi je driver instaliran? (da, da, amaterizam do bola). Probao sam u searchu da pronadjem kx, ali izgleda da taj gospodin nije svracao u moje kuciste. Kako da budem siguran da kx pase uz Audigy platinum ex?
Inace, juce sam svecano i uz prisustvo samo mene licno uspesno stavio u pogon Radiumovu klavijaturu. Pricu o izvesne probleme oko drivera za taj proizvod mogli ste procitati u RAZNO. Nijesam bio lijen, pa sam na Internetu skinuo driver i, kao sto rekoh, pa raaaaaam.
U deviseu za Cubaseov driver (VST multitrack) odabrao sam SB Audigu ASIO (D000), buffer size mi je 128 MB, a buffer rate 4... Ustvari, tu sam samo prihvatio ono sto mi je bilo i ponudjeno.
U ASIO-vom Control panelu latenciju sam podesio na 10 ms, na in-u odabrao klavijaturu, na out-u instrument i svirka je pocela. Napominjem, bez kasnjenja i nekih drugih problema.
Medjutim, na kraju radnog dana, koji je poceo ranim jutrom, a zavrsio se oko 01 posle ponoci, svaki zvuk sa klavijature prailo je neko krcanje. Mislio sam da sam nesto uradio pogresno, jasno mi je bilo da nisam sposoban da na osnovu jednodnevnog iskustva shvatim sta, pa sam iskljucio SX, iskljucio Klavijaturu i ukljucio ih ponovo, sa istim onim podesavanjima koje sam prethodno naveo. Ali, opet isto. Doduse, krcanje je bilo manje nego prethodni put, ali ga je bilo...
...Inace, krcanje se javilo nakon jednog operativnog zahvata. Shvativsi da medju VST instrumentima nema mog omiljenog NI FM7 syntha, a da ga ima medju pluginovima (?!?), kopirao sam ga iz foldera medju VST instrumente. I gle cuda... Nakon otvaranja VSTi panela, moj FM7 se pojavio tamo gde sam zeleo. Otvorio sam ga, prijavio, ali svirku mi je, kao sto sam i napomenuo, pratilo krcanje. Iskljucio sam CuBase, izbrisao onaj fajl koji sam kopirao, ali krcanje se nastavilo. Zasto?