ok drago mi je da si se javio i ostavio ovakav post...
skromni odgovori proisticu iz cinjenice da je jedan od nas odgovorio na nesto upitano i cinjenice da smo se svi slozili sa odgovorom u ovom slucaju Sandroba...tako da nije bilo vise sta da se odgovori
Sa obzirom da si nam dao vise resursa za dalje odgovore evo mojih...
Moj predlog ti je (inace vise puta napisan na forumu) da slobodno dan za danom predjes na Cubase ili Nuendo...nemoj da te plasi njegova kompleksnost ili izgled...nije uopste tezak cak nasuprot veoma je lagan za upotrebu sto je i bila prevashodnost Steinberga pri izradi ovakvog programa...znaci bez predrasude samo uleti i polako jedno po jedno u zavisnosti od potrebe gazi...
Za 10 dana ce ti biti opusteno da ga ukljucis i radis u njemu kao sto si u wavelabu a wavelab ce ti polako padati u zaborav...tj.nece ti biti potreban
Druga stvar vrlo bitna a vezana je za tvoje pitanje je da u Nuendu ili Cubase-u koristis VSTi i VST...VSTi su instrumenti koji u sebi sadrze algoritme oscilatora itd.tako da imas gotove presete zvukova koje ces upravo na tvojoj midi klavijaturi moci da odsviras dok su u wavelabu samo VST efekti upotrebljivi ...
takodje ces vremenom i skontati i automatizaciju VSTi-ja tj. upotrebu svakog parametra na odredjenom instrumentu iz sekvencera...znaci zelis da ti se u pesmi pojacava zvuk lepo upises parametre u sekvenceru i on ti se sam pojacava bez da ti ista diras...samo gledas
To je za pocetak....poz