Skini ga slobodno kad napravis pachname za svoju klavijaturu onda samo kopiras pachname u folder od sx gdje se nalaze i ostali pachname.I onda otvoris cubase i u menadjeru odredis svoju klavijaturu koja ce se pojaviti zajedno sa ostalim na listi. Samo me cudi zasto tvoja klavijatura ne reaguje barem na generalmidi programe ,jer kad odredis u menadjeru za pachname generalmidi klavijatura bi morala da reaguje iako nisi uzeo njen pachname. Prekontrolisi sve jos jednom jer po pravilu cak iako nije lojdovana tvoja klavijatura mora da funkcionise programchange samo sto stvarno stanje u cubase ne odgovara klavijaturi. Veoma cudno javi sta si uradio.
A da u sx imas isto pachname meaker to je tamo gdje i lojdujes pachname tako da mozes i u cubase sx da napravis pachname bez problema samo sto ovaj za VST je malo jednostavniji.U tome je razlika koji ti se bude cinio laksim na njemu i napravi pachname.
Ali jos jednom da te napomenem klavijatura mora raditi cak i na neke druge pachname sa razlikom sto bi u cubase recimo stajalo bank A program 64 a kod tebe bi na klavijaturi sviralo nesto sasvim deseto ali mjenjanjem programa u cubase moraju se mjenjati programi na klavijaturi.Kod tebe nesto nestima.Kad budes snimao sa klavijaturom ako zelis da ti cubase zapamti program kojim si recimo odsvirao bass gitaru onda isto tako moras iskljuciti filtere za sysex i program i bank change u cubase znaci svi filteri moraju biti iskljuceni.