Thread: pulsar xtc
View Single Post
Old 13-11-2003, 06:02 AM   #10
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ma ovo sto san ja kupi i je bio srb (samo dsp bez in/out) i tad je bio poseban software za njega koje je imao oznaku xtc pro. dakle, ono pro se posebno placalo i omogucavalo je neke dodatne mogucnosti. sluzi san se svakakvim trikovima, ali monitoring nikako nisan moga nastimat da radi realtime.
u medjuvremenu su napravili da se u xtc projekt moze ubacit micromixer (do tad se nije moga koristit nijedan mixer) sto je trebalo rijesit te probleme, ali ja vise nisan pokusava.

da sad kupim srb nebi mi nista znacilo osim dodatnih dsp-ova, jer se pulsar nemoze istovremeno koristit u 2 modea. radije cu uzet tc powercore... samo prvo da kupin monitor.

boskovicu, ako ces koristit pulsara u xtc modu onda ti je dovoljno uzet takozvani pulsar srb koji nema ulaze i izlaze nego samo dsp chipove i xtc software. ostala driveska podrska, ulazi i izlazi ce ti ko i do sad ic preko neke druge kartice.
xtc (isto ko uad i tc powercore) se integrira u sequencer i efekti se mogu koristit potpuno isto ko oni nativei (nemoras uopce mislit) samo sto ne trose cpu nego dsp chipove.
kod instrumenata je problem jer ces tijekom sviranja imat najmanje 3 puta vecu latenciju nego sto je imas dok sviras "normalne" vst instrumente. kod playbacka je kompezacija latencije 100%.

btw: ako zelis pojacat svoj sequnecer sa dsp efektimaimas 3 solucije: pulsar xtc, uad-1 i tc powercore.
sto se efekata tice, mislin da su uad-1 (kompresori) i tc powercore (jeke) jaci, a xtc je jaci po pitanju instrumenata.