View Single Post
Old 31-10-2003, 11:19 PM   #74
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Quote:
Originally Posted by SumAnuT
AMD xp 1500+ (1300 Mhz)
512 ddr 256 (kingston) 256 (npc)
sb Live 5.1
Gygabyte (neznam tachan naziv)
40 gb Maxtor 7200 rpm

kao sto sam napisao procesor mi nije overklokovan ... pitao sam ljude koji drze firmu vec duzhe godina i imaju pc u malom prstu dali bi shta dobio overklokovanjem mog procesora oni su mi rekli da bi mi samo dzhaba uzeli pare i da ne zehele to da urade jer ne bih nishta dobio ... pa htedoh da pitam vas ... da li ima velike razlike , oni mi rekoshe nekih 7% od ukupne brzine se dobije shto i nije mnogo ...
Par rijeci prijatelju.
Ne mozesh da ne znash koja je ploca . To MORA obavezno da se zna, model revizija, performanse (na papiru i realne).
Ako ocesh OC, pored pomenutog svrati na BENCH i tamo pitaj i uchi a ne kod tih prodavaca koji znash shta mogu da urade sa tim prstom.. da ne budem nepristojan. Hmmm mozda oni i nisu takvi ali vecina jeste.
Znaci za OC BENCH (Aca, Simpson..Diviner jebote i ti klokash te mashine skoro ko oni), a ako ovesh mashinu budzanu za DAW onda OBAVEZNO i odje po savjet.

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Mozda sam bio malo pregrub ali kad chujem neshto tipa "likovi koji drze firmu za kompiJutere, i imaju ih u malom prstu" muka me ufati jer se sjetim koliko sam puta naletio na NEdelo takvih strucnjaka.
JA NISAM STRUCNjAK odma da budemo jasni, a ako kome mogu shto pomoci....VAZDA!
hm da bio si pregrub i ti i divajner ... (ne prema tim likovima vec prema mojoj malenkosti) , ako sam rekao da se likovi razumeju u kompjutere onda se razumeju , ne vidim chemu tolika dreka oko nekoga ko ume da overclockuje procesore sklapa konfiguracije , popravlja ih i budzhi vec nekoliko godina pri tome zhivi od toga a ne zheli da me slazhe i uzme mi pare za dzhaba shto bi uradilo 90% 'prodavaca'.

plocha je 7VTXE+ sa via chipsetom ... digli su FSB ... smanjili cash latency ...
FSB exceeds chipset rated speed , reduce FSB !

procesor mi gori moram da drzim kucishte otvoreno ne spushta se ispod 60C a kada je zatvoreno kucishte skochi na 70C ... tako da moram neki vulkano da prikachim ... pa bih pitao ove sa amd-ovima jel to za njih normalno , ako nije (nadam se da nije), kolika je kod vas temperatura i koji kuler imate.

da pitam poshto vidim ima iskusnih overclockera , ocete da mi overclockujete vi na vashu odgovornost?
SumAnuT is offline   Reply With Quote