View Single Post
Old 28-09-2003, 06:58 PM   #8
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Hmmm. Moram da priznam da me je zaintrigirala ova tema i da sam i sam resio da napravim sto flat-astiji zvuk na svojim hifi-cima. Ja licno nisam imao ove mic-ove i te externe spravice za fino podesavanje, ali posto kod zvuka imam takozvano fotografsko pamcenje, pokushao sam da zvuk mojih hi-fijaca prilagodim zvuku Genelec 1029.

Prvo, primetio sam da moji odvratni hifi-jci uopste ne daju nikakav responce od u opsegu od 16000-20000. Takodje i u woofer nemam mnogo poverenja, tako da sam uradio hi-pass na 60hz (mada na njegovom spec. pishe da ide od 38hz), i mogu vam reci da je sad bas znatno "konstatniji"... Druga stvar koju sam uradio je peak na 5133hz, q=4.6, db=+4.8, i high shelving na 12173hz gain=4.3db. Rezultat sledi...

Neverovatno, sada tek vidim koliko su neki moji mix-evi loshe odradjeni. Spektar je malo veshtacki proshiren, ali ima se malo bolji uvid u visoke. Ovako odradjen peq 4 S na shini mastera na 1632 mixeru zaista daje mnoogo bolji zvuk. Inace sam bio pristalica totalno flat eq-inga na svemu sto se radi, pa iako se nemaju monitori. Upravo sam promenio misljenje, neverovatno. I dalje pizdim zato sto mi je spektar zvuchnika uzak, ali valjda ce doci malo bolja vremena pa ce se uzeti neka esotheria...

Inace, kao neka referenca dobrog zvuka mi uvek posluzhi Chris Rea - Windy Town... Verovali ili ne...

poz
kVu is offline   Reply With Quote