KRATKI UPUT:
Ukoliko zelite da snimite vokal, gitaru ili bilo koji "zivi" instrument, potrebno je da odradite sledecu modifikaciju kx DSP prozora :
Napomena:
Nacin koji je ovdje prikazan je nacin na koji sam ja licno konfigurisao i nacin na koji uopste koristim kx drajver (volim da imam sve pod kontrolom) , pa cete vec u prvoj slici primjetiti kako su gotovo svi suvisni moduli, unutar routinga drajvera, sklonjeni.
Izgled DSP prozora
Podesavanje unutar drajvera:
In 'n' outs
Recording prozor (kao sto vidite sve je mute-ovano)
I konacno setovanje unutar AC97
Ostaje vam da aktivirate Cubase SX (setujete naravno kx ASIO drajver, koji uzgred budi receno, uvijek i samo radi na 48000 Hz sampling rate) , i konacno unutar jednog od audio trekova, aktivirate monitoring (zvuk koji se nalazi na kxasio ulazima 0 i 1, ce se tada moci kontrolisati "direktno")...potrebno je jos insertovati neke od zeljenih efekata, i konacno, po zelji, usnimiti i proizvoljno doraditi...
Napomenuo bih samo jos jednu stvar, a to je, da prilikom usnimavanja procesiranog zvuka (recimo gitare na koju ste stavili Amplitube) usnimavate samo sirov signal, znaci onaj koji se nalazi na ulazima kxasio 0 i 1, dok cete, ukoliko zelite imati gotov procesiran trek, zajedno sa efektom , takodje usnimljenim, morati obaviti exportovanje, a zatim importovanje procesiranog audio treka (freeze funkcija, za koju je vec dato upustvo pravljenja odgovarajuceg makro-a, zahvaljujuvi Puratoru, moderatora ovog foruma )...