Thread: Trigerovanje
View Single Post
Old 05-09-2003, 07:02 PM   #5
alen
VIP Member

alen's Avatar

Hvala na dobrodoslici!

Vec izvesno vreme pratim ovaj forum ali se nisam do sada ukljucivao jer sam imao samo pitanja,
a nisam znao kojim redom da pocnem.
Da, Digi je stvarno vrh kartica,barem koliko sam imao prilike da joj cujem zvuk,i vidim komociju rada na
njoj i nadam se da ce uskoro biti u mom vlasnistvu.Do sada sam se "igrao" sa Lunom2 I Scope platformom
i ne nameravam da je se odreknem jel neke stvari na njoj su fantasticne.Ali Digi je ipak Digi!

Za "trigerovanje" sam cuo kao za varijantu ubacivanja dodatnih kanala na odredjene udarce bubnja
pa cak i na distorzirane zvukove gitara,koje sadrze neke totalno drugacije udarce ili distorzije ,kako bi
se upotpunio originalni zvuk,narocito na kick drumu i snare drumu.Ne znam da li to valja cesto raditi,
ne bi li dobio neki zvuk zamisljen u mojoj glavi,ili se ipak radi o lose usnimljenom instrumentu ili
pak nekvalitetnom pa ga vestacki treba ispeglati u nesto sto dobro zvuci.
Npr.Kick nema izvesnu dubinu a ne moze se na Eq-u popaviti pa se dodaje nov kanal,koji
sadrzi neki vestacki udarac ili prirodni koji ima tu dubinu koja se trazi pa se onda on mixuje sa
originalnim.Naravno to se sve filtira kako bog kaze i onada to zvuci nekako "svetski" kako sam cuo da
se neki hvale.Da li valja ovo raditi cesto jer se bojim da bi onda svaki zvuk "peglao" i sa potrebom
i bez?Da li neko od vas koristi ove varijante?
alen is offline   Reply With Quote