Thread: Trigerovanje
View Single Post
Old 04-09-2003, 10:31 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: Trigerovanje

Quote:
Originally Posted by alen
Momci svaka cast za ovoj forum!!!
Oko 2-3 godine pokusavam da se informisem o ovoj tematici na razne nacine i prilicno
sam se namucio.Ovaj forum je definitivo najvece blago na koje sam do sada naisao.
Relativno sam nov u svetu muzike i imam veliku prazninu u znanju
vezanom za samu muzicku produkciju,snimanje i ostalo.Pokusavam na sve nacine da
saznam sto vise.
Vlasnik sam gomile pitanja ali necu vas smarati sa svim i svacim.Imam jedan problem koji mi je
trenutno aktuelan.
Dobrodosao Alen!

Nemoj se ustrucavati da postavljas pitanja posto je ovaj forum i stvoren da razmenimo iskustva i pomognemo jedni drugima.

Quote:
Nameravam da nabavim izvesnu opremu pa me zanima koje bi bilo najbolje resenje(cena+kvalitet)
za mixer ne kojem bih imao 10-tak mikrofonskih ulaza.Trebao bi uskoro da mi stigne Apple Mac+Digi001 pa
ne znam koji bi se mixer uklopio uz njih i na koji nacin ih povezati?Cuo sam za neku Mackie-evu
mixetu koja se navodno vise ne proizvodi,koja ima neverovatne pre-ampe ne ulazima.Da li postoji neka
solucija?Sta bi mi savetovali?
Svaka cast za Mac + Digi001 kombinaciju!
Ja koristim Digi002 i odusevljen sam kvalitetom zvuka, cak i ne koristim mixer zato sto 002, ako se ne varam, ima vise ulaza.
Ne poznajem toliko dobro Mackie mixere, ali ti definitivno preporucujem da pogledas Mackie 1604 VLZ Pro.
Sve zavisi koliko ti tacno treba ulaza...

Quote:
Da li bi neko mogao malo da pojasni proces "trigerovanja" koji cesto koriste producenti,barem
koliko sam cuo ali mi defintivno nije jasan?
Nisam siguran na sta tacno mislis ali verovatno je u pitanju proces "trigerovanja" bubnjeva.
U sustini, to je proces gde koristis plugin koji analizira udarce/zvukove u originalnom audio fajlu i zamenjuje ga semplovima koje ti namestis tako da, recimo, mozes da zamenis originalni bas bubanj sa semplovanim pa isto tako i sa snareom,itd...
Najpoznatiji program za to je Drumagog (koji je cini mi se besplatan, ali nisam siguran).